Příběh za japonským pokladem: Objevte tajemství sake, japonského nápoje s bohatou historií
Úvod do saké jako japonského nápoje Saké je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z rýže a vody pomocí speciální fermentační...
Úvod do saké jako japonského nápoje Saké je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z rýže a vody pomocí speciální fermentační...
Úvod do Döneru jako jídla Döner je tradiční turecké jídlo, které se za posledních pár let stalo velmi populárním po celém světě....
Skleničky na víno jsou nezbytným prvkem při každé společenské události, kde se podává víno. Tyto sklenice mají svůj význam nejen...
Výběr vepřové kýty Při výběru vepřové kýty hraje roli účel, ke kterému ji potřebujete. Pro pečení vcelku se hodí kýta zadní s kostí, která je šťavnatější a má výraznější chuť. Pokud preferujete libovější maso, zvolte kýtu přední, která je vhodná i na dušení a vaření. Důležitá je také barva masa –...
08. 06. 2024
Výběr správných brambor Při výběru brambor v obchodě nebo na trhu se zaměřte na několik klíčových vlastností. Vybírejte brambory pevné na dotek, bez známek klíčivosti nebo zelených ploch. Zelené zbarvení signalizuje přítomnost solaninu, toxické látky, která může způsobit zažívací potíže. Důležité je také...
07. 06. 2024
Čerstvé ovoce a zelenina - Široký výběr, sezónní nabídka Vážení čtenáři, rádi byste si pochutnali na šťavnatém melounu uprostřed léta nebo si v zimě dopřáli sladké jahody? Díky široké nabídce čerstvého ovoce a zeleniny si můžete dopřávat sezónní chutě po celý rok. Ať už preferujete lokální produkty z...
06. 06. 2024
Co je štěpánská omáčka? Štěpánská omáčka, někdy nazývaná také „hnědá omáčka“, je tradiční česká sváteční pochoutka, která se podává druhý svátek vánoční, tedy na Štěpána. Její hlavní složkou je zahuštěný vývar z vepřového nebo kachního masa, do kterého se přidávají další ingredience, jako...
05. 06. 2024
Tradiční česká kuchyně Česká kuchyně je proslulá svou vydatností a sytými chutěmi. V minulosti byla ovlivněna jak německou a rakouskou kuchyní, tak i kuchyní slovanskou. Typické pro tradiční českou kuchyni je používání masa, zejména vepřového a hovězího, dále pak knedlíků, omáček a polévek. Mezi nejznámější...
04. 06. 2024
Výběr správných brambor Při výběru brambor v obchodě nebo na trhu je důležité věnovat pozornost několika faktorům. Hlízy by měly být pevné na dotek, bez známek klíčivosti a poškození. Zelené zabarvení na povrchu značí přítomnost solaninu, toxické látky, a takové brambory nekupujte. Důležitá je také odrůda –...
03. 06. 2024
Zdravější alternativa hranolek Hranolky, kdo by je nemiloval? Křupavé, zlatavé a neodolatelně slané. Ale ruku na srdce, zdravá volba to zrovna není. Naštěstí existuje spousta chutných a zdravějších alternativ, jak si pochutnat na podobné dobrotě bez výčitek svědomí. Zkuste třeba pečené brambory. Nakrájejte je na...
01. 06. 2024
Výběr masa: Klíč k úspěchu Kvalitní maso je základním kamenem každého skvělého pokrmu. Ať už chystáte šťavnatý steak, voňavý guláš nebo křupavou pečeni, správný výběr masa je klíčový pro dosažení dokonalého výsledku. Všímejte si barvy masa – hovězí by mělo být jasně červené, vepřové růžové a...
31. 05. 2024
Kdo je to Vino Král? Víno Král není skutečná osoba, ale spíše metafora pro nadšence do vína, pro znalce, který si užívá objevování rozmanitosti a bohatství světa vína. Je to někdo, kdo oceňuje kvalitu, rozumí výrobnímu procesu a dokáže rozeznat nuance chutí a vůní. Víno Král se neustále vzdělává, zkouší nové...
30. 05. 2024
Historie pepřové omáčky Pepřová omáčka, oblíbená pochutina po celém světě, má překvapivě krátkou historii. Na rozdíl od mnoha jiných omáček, které se vyvíjely po staletí, pepřová omáčka vznikla až v 19. století. Konkrétně v Anglii, kde ji poprvé připravili kuchaři pro bohaté aristokraty. Základem byla silná...
29. 05. 2024
Pudinková bábovka: Oblíbená česká pochoutka Pudinková bábovka je stálicí na českých stolech a její popularita neklesá. Spojuje v sobě jednoduchost přípravy s lahodnou chutí, která potěší malé i velké. Tajemství tkví v použití vanilkového pudinku, který dodá těstu vláčnost a jemnost. Bábovka se dá upéct v...
28. 05. 2024
iPlody: Sladké a šťavnaté ovoce iPlody jsou synonymem pro sladké a šťavnaté ovoce. Jablka, hrušky, švestky, meruňky – to všechno jsou iPlody, které si můžeme dopřát v různých podobách. Čerstvé z trhu, sušené v kompotu nebo jako lahodný džem. iPlody jsou plné vitamínů a minerálů, které jsou důležité pro naše...
27. 05. 2024