Příběh za japonským pokladem: Objevte tajemství sake, japonského nápoje s bohatou historií
Úvod do saké jako japonského nápoje Saké je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z rýže a vody pomocí speciální fermentační...
Úvod do saké jako japonského nápoje Saké je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z rýže a vody pomocí speciální fermentační...
Úvod do Döneru jako jídla Döner je tradiční turecké jídlo, které se za posledních pár let stalo velmi populárním po celém světě....
Skleničky na víno jsou nezbytným prvkem při každé společenské události, kde se podává víno. Tyto sklenice mají svůj význam nejen...
Kolkovna - představení restaurace a pivnice Kolkovna je jednou z nejlepších restaurací a pivnic v České republice. Nachází se v centru Prahy a je oblíbenou destinací pro milovníky dobrého jídla a piva. Kolkovna je známá svou dlouhou historií, kvalitní nabídkou jídel a širokým výběrem piv. Je ideálním místem pro...
19. 02. 2024
Význam pistácií v gastronomii Pistácie mají v gastronomii významné místo díky svému unikátnímu chuti a všestrannosti. Jsou hojně využívány ve slaných i sladkých pokrmech, jako přísada do dezertů, zmrzliny, salátů či omáček. Jejich ořechová chuť s lehkou sladkostí dodává jídlu zajímavý kontrast a bohatou texturu....
18. 02. 2024
Co je bílkový chlebíček? Bílkový chlebíček je druh jídla, který se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem sacharidů. Jedná se o alternativu klasického chlebíčku, která je oblíbená zejména mezi sportovci a aktivními lidmi. Bílkoviny jsou základní stavební složkou našeho těla a podporují růst svalů,...
17. 02. 2024
Co je gumicuk? Gumicuk je sladkost ve tvaru malých kousků, která je vyrobena z želatiny, cukru, vody a dalších přísad. Je oblíbeným pochoutkou nejen mezi dětmi, ale i mezi dospělými. Jeho hlavní charakteristikou je pružnost a žvýkací konzistence. Gumicuky jsou často obohaceny o různé příchutě a barviva, která dodávají...
16. 02. 2024
Představení tématu: Čím nahradit pečivo? Pečivo je běžnou součástí našich jídel a často se stává základem naší stravy. Nicméně, mnoho lidí se snaží o zdravější životní styl a hledají alternativy k tradičnímu pečivu. Existuje řada možností, jak nahradit pečivo v naší kuchyni. Můžeme využít různé druhy...
15. 02. 2024
Co je přerušovaný půst 16/8? Přerušovaný půst 16/8 je jídelní režim, který se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého se stravujeme. Znamená to, že v průběhu 24 hodin strávíme 16 hodin hladem a zbylých 8 hodin můžeme jíst. Během těchto 8 hodin si můžeme dopřát normální jídla a pití, ale mimo toto...
14. 02. 2024
Zeleninová polévka je oblíbeným jídlem po celém světě. Je to skvělá možnost, jak přidat do své stravy více zdravých a chutných ingrediencí. Tato polévka je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla. Příprava zeleninové polévky je snadná a může být přizpůsobena...
13. 02. 2024
Co je keto dieta a jak funguje? Keto dieta je stravovací režim, který se zaměřuje na vysoký příjem tuků, nízký příjem sacharidů a střední příjem bílkovin. Tímto způsobem stravování se snažíme dostat tělo do stavu ketózy, kdy spaluje tuky namísto sacharidů jako hlavního zdroje energie. Ketóza nastává tehdy, když...
12. 02. 2024
Co je rumová poleva? Rumová poleva je sladká omáčka, která se používá k ozdobení a dochucení dezertů. Je vyrobena z rumu, cukru a dalších ingrediencí. Tato poleva má výraznou chuť po rumu a dodává dezertům lahodnou a exotickou příchuť. Rumová poleva je oblíbená zejména v karibské kuchyni, kde se často používá na...
11. 02. 2024
Co je low carb strava? Low carb strava je stravovací styl, který se zaměřuje na omezení příjmu sacharidů a zvýšení konzumace bílkovin a zdravých tuků. Tímto způsobem stravování se snižuje hladina cukru v krvi a podporuje se spalování tuků. Low carb strava se zaměřuje na přirozené potraviny s nízkým obsahem sacharidů,...
10. 02. 2024
Co je to LC strava? LC strava je zkratka pro "low carb" stravu, což v překladu znamená strava s nízkým obsahem sacharidů. Jedná se o dietní přístup, který se zaměřuje na omezení příjmu sacharidů a zvýšení konzumace bílkovin a tuků. Cílem LC stravy je dosáhnout stavu ketózy, kdy tělo spaluje tuky jako hlavní zdroj energie...
09. 02. 2024
Představení špaget s kuřecím masem jako chutného jídla Špagety s kuřecím masem jsou jedním z nejoblíbenějších jídel po celém světě. Tato kombinace výživného masa a lahodných těstovin je skvělou volbou pro každého, kdo si chce dopřát chutné a vydatné jídlo. Kuřecí maso je bohaté na bílkoviny, které jsou...
08. 02. 2024