Příběh za japonským pokladem: Objevte tajemství sake, japonského nápoje s bohatou historií
Úvod do saké jako japonského nápoje Saké je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z rýže a vody pomocí speciální fermentační...
Úvod do saké jako japonského nápoje Saké je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z rýže a vody pomocí speciální fermentační...
Úvod do Döneru jako jídla Döner je tradiční turecké jídlo, které se za posledních pár let stalo velmi populárním po celém světě....
Skleničky na víno jsou nezbytným prvkem při každé společenské události, kde se podává víno. Tyto sklenice mají svůj význam nejen...
Co je to večeře? Večeře, vznešeně zvaná také večeře, je poslední hlavní jídlo dne. Pro mnohé je symbolem klidu po náročném dni, příležitostí k zastavení a vychutnání si jídla s rodinou nebo přáteli. Na rozdíl od oběda, který je často rychlý a účelný, si večeři dopřáváme v poklidnějším tempu. Co se týče...
05. 07. 2024
Kusmi Tea: Historie a původ Kusmi Tea je značka čaje s bohatou historií sahající až do roku 1867. V tomto roce se mladý Pavel Michajlovič Kousmichoff, zakladatel společnosti, přestěhoval ze svého rodného Ruska do Petrohradu. V tomto pulzujícím městě se Pavel seznámil s uměním míchání čaje a brzy si otevřel svůj první...
04. 07. 2024
Co je to Eintopf? Eintopf je vydatné a syté jídlo, které je v německé kuchyni oblíbené po staletí. Název "Eintopf" doslova znamená "jeden hrnec" a dokonale vystihuje podstatu tohoto pokrmu. Všechny ingredience se vaří dohromady v jednom hrnci, čímž se vytvoří bohatá a aromatická směs chutí. Eintopf je perfektní jídlo pro...
03. 07. 2024
Co je Monster Energy? Monster Energy je energetický nápoj, který se poprvé objevil v roce 2002. Vyrábí ho americká společnost Monster Beverage Corporation. Monster se rychle stal jedním z nejpopulárnějších energetických nápojů na světě a je známý svým agresivním marketingem a logem se třemi drápy. Monster Energy se...
02. 07. 2024
Klasický krevetový koktejl Krevetový koktejl, to je prostě klasika, která nikdy neomrzí. Jemné krevety v kombinaci s lahodnou koktejlovou omáčkou, to je symfonie chutí, která potěší vaše chuťové pohárky. Ať už ho servírujete jako elegantní předkrm nebo lehkou večeři, krevetový koktejl vždycky zaboduje. Základem...
01. 07. 2024
Vafle: Oblíbená česká pochoutka Vafle, křupavé na povrchu a nadýchané uvnitř, jsou stálicí české kuchyně už po generace. Jejich vůně evokuje vzpomínky na dětství a babičky, které je s láskou pekly o víkendu. Ať už je máte raději tenké a křupavé, nebo silnější a nadýchané, existuje nespočet způsobů, jak si je...
30. 06. 2024
Co je pudink? Pudink je sladká pochoutka, která se obvykle připravuje z mléka, cukru a kukuřičného škrobu. Je to oblíbená svačina a dezert po celém světě a lze ji dochutit a ozdobit různými způsoby. Slovo "pudink" může označovat širokou škálu dezertů, od hustých, krémových pudinků až po lehčí, nadýchanější...
29. 06. 2024
Klasický Baileys koktejl Baileys je sám o sobě lahodný likér, ale v koktejlech teprve vynikne jeho krémová chuť a aroma. Klasický Baileys koktejl je jednoduchý na přípravu a zvládne ho i úplný začátečník. Potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek stojí za to! Co budete potřebovat? Led, 50 ml Baileys Original Irish Cream a...
28. 06. 2024
Druh kávy: Arabica, Robusta, směsi Zrnková káva v akci láká k vyzkoušení nových chutí a k objevování rozmanitého světa kávy. Často ale stojíme před regálem a tápeme: Arabica, Robusta, směs, co to všechno znamená? Nebojte, není to žádná věda! Arabica je královnou kávového světa. Její chuť je jemná, s nádechem...
27. 06. 2024
Exotická chuť oceánu Mahi-mahi, tropická kráska s lahodným masem, si získává stále větší oblibu i u nás. Její chuť je často popisována jako delikátní, lehce nasládlá a šťavnatá, s minimem kostí. Díky svému pevnějšímu masu se hodí pro různé způsoby úpravy – od grilování a pečení po smažení a...
26. 06. 2024
Lahodné palačinky s tvarohem Palačinky s tvarohem, tenká labuž z pánve, která v Čechách evokuje vzpomínky na dětství a babičky. Nadýchané, zlatavé a plněné sladkou smetanovou náplní – kdo by odolal? Těsto, jednoduché jako facka, se skládá z mouky, mléka, vajec a špetky soli. Tajemství tkví v jeho řádném...
25. 06. 2024
Co je to slad Slad je vlastně naklíčené a následně usušené zrno, nejčastěji ječmene. Tenhle proces se nazývá sladování a je naprosto zásadní pro výrobu piva. Proč? Protože během sladování se v zrnu aktivují enzymy, které štěpí škrob na cukry. A ty jsou pro kvasinky, bez kterých by to pivo prostě nešlo, tou...
24. 06. 2024