Náš Hostinec Poděbrady: Kde se chutě potkávají s pohodou

Nas Hostinec Podebrady

Široká nabídka jídel

Naše restaurace se pyšní širokou nabídkou jídel, která uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. V našem jídelním lístku naleznete speciality tradiční české kuchyně, jako je svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, vepřo-knedlo-zelo a guláš. Pro milovníky mezinárodní kuchyně nabízíme italské těstoviny, americké burgery a francouzské dezerty. Samozřejmostí jsou i vegetariánské a veganské pokrmy. Dbáme na to, abychom používali pouze čerstvé a kvalitní suroviny od lokálních dodavatelů. Naše jídla jsou připravována s láskou a péčí, abychom vám dopřáli nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Tradiční česká kuchyně

Česká kuchyně je proslulá svou vydatností a sytými chutěmi. V minulosti byla formována převážně dostupnými surovinami z lokálních zdrojů. Mezi typické ingredience patří vepřové maso, hovězí maso, drůbež, brambory, knedlíky a omáčky. Oblíbené jsou také houby, zelí a různé druhy luštěnin.

K nejznámějším českým jídlům patří vepřo-knedlo-zelo, svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a guláš. Typickým českým dezertem jsou pak buchty, koláče a ovocné knedlíky.

V posledních letech se česká gastronomie obohacuje o moderní trendy a lehčí úpravy tradičních receptů. Stále více restaurací se zaměřuje na používání kvalitních lokálních surovin a prezentaci jídel.

Sezónní speciality

S příchodem nového ročního období přichází i touha po změně jídelníčku. Zapomeňte na těžká jídla a oslavte příchod jara s lehčími a svěžejšími pokrmy plnými vitamínů a energie. Využijte sezónní zeleninu, jako je chřest, špenát, ředkvičky a mladý hrášek, a připravte si z nich lahodné saláty, polévky nebo rizota. Nebojte se experimentovat s bylinkami – pažitka, petrželka, kopr a medvědí česnek dodají vašim jídlům svěží jarní aroma. A co by to bylo za jaro bez jahod? Dopřejte si je čerstvé, v koláčích, dezertech nebo osvěžujících limonádách. Nezapomínejte ani na ryby – kapr, pstruh a candát jsou v tomto období obzvlášť chutné. Inspirujte se sezónními surovinami a užijte si jaro plnými doušky!

Denní menu

Na dnešek jsme si pro vás připravili lahodnou hovězí polévku s játrovými knedlíčky. Jako hlavní chod můžete volit mezi vepřovou panenkou na hříbkách se šťouchanými bramborami a kuřecím prsíčkem s nivovou omáčkou a těstovinami. Pro vegetariány nabízíme smažený sýr s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou. Na závěr si můžete pochutnat na jablečném štrúdlu s vanilkovou zmrzlinou nebo na čokoládovém dortu. Přejeme dobrou chuť!

Dezerty

Sladká tečka na závěr? V téhle sekci se s vámi podělíme o tipy na neodolatelné dezerty, které si zamilujete. Ať už jste milovníci čokolády, nadýchaných dortů nebo ovocných dezertů, u nás si přijdete na své. Připravili jsme pro vás recepty na klasické české buchty, ale i na moderní dezerty inspirované světovou kuchyní. Všechny recepty jsou detailně popsané a doplněné o fotografie, takže se nemusíte bát, že byste si s něčím nevěděli rady. Pečení dezertů je skvělý způsob, jak potěšit své blízké a užít si společně sladké chvíle. Tak neváhejte a pusťte se do pečení!

Nápojový lístek

Naše nabídka nápojů uspokojí i ty nejnáročnější. Začněte den šálkem voňavé kávy z lokální pražírny. Vybrat si můžete z klasiky jako espresso, cappuccino nebo latte macchiato. Pro milovníky čaje máme široký výběr sypaných čajů s rozmanitými chuťovými tóny.

V horkých dnech přijde vhod osvěžující domácí limonáda z čerstvého ovoce a bylinek. Vybírat můžete z příchutí jako malina s mátou, citron s levandulí nebo okurka s bazalkou. Pro ty, kteří dávají přednost něčemu ostřejšímu, máme připravené koktejly z kvalitních destilátů a čerstvých surovin.

Na své si u nás přijdou i pivaři. Čepujeme piva z malých a středních pivovarů, která vás překvapí svou originalitou a plnou chutí. V nabídce nechybí ani víno z moravských a zahraničních vinic.

Místní piva

Brno, centrum jižní Moravy, se může pochlubit nejen bohatou historií a kulturou, ale také prosperující pivní scénou. Srdcem této scény jsou místní pivovary, které s hrdostí vaří piva podle tradičních i moderních receptur.

Mezi nejoblíbenější brněnské pivovary patří Starobrno, jehož historie sahá až do 14. století. Starobrno je známé svými ležáky, jako je Starobrno Medium a Starobrno Dvanáctka, které si získaly oblibu pro svou vyváženou chuť a osvěžující charakter.

Dalším významným hráčem na brněnské pivní scéně je minipivovar Pegas, který se specializuje na svrchně kvašená piva. Pegas nabízí širokou škálu pivních stylů, od osvěžujících ALE až po silná IPA a Stout.

Pro milovníky netradičních pivních zážitků je pak ideální volbou minipivovar Hauskrecht, který se zaměřuje na experimentální piva s neobvyklými ingrediencemi.

Ať už dáváte přednost klasickým ležákům, nebo experimentálním pivům, brněnské pivovary vám zaručeně nabídnou nezapomenutelný pivní zážitek.

Moravská vína

Morava, opředená sluncem zalitými vinicemi, je právem považována za kolébku českého vinařství. S tradicí sahající až do dob Římské říše se zdejší vinaři pyšní bohatou škálou vín, která si podmaňují srdce milovníků vína po celém světě. Od svěžích bílých vín, jako je Ryzlink rýnský či Veltlínské zelené, přes plná červená vína, jako je Frankovka či Modrý Portugal, až po lahodná růžová vína, Morava nabízí pro každého něco.

Unikátní terroir, tvořený vápencovým podložím a příznivým klimatem, dává moravským vínům nezaměnitelný charakter. Typická je pro ně svěžest, ovocnost a minerální tóny. Ochutnat víno přímo od vinaře v malebném prostředí vinného sklepa je zážitkem, na který se nezapomíná.

Publikováno: 21. 06. 2024

Kategorie: jídlo a nápoje

Autor: Radovan Křesadlo

Tagy: nas hostinec podebrady | restaurace v poděbradech