Nadýchané jablečné muffiny: Podzimní chuť, která vás zahřeje

Jablečné Muffiny

Chuť podzimu: jablečné muffiny

Sladká vůně jablek a skořice, to je synonymum pro podzim. A co teprve, když se tyto vůně spojí v nadýchaných jablečných muffinech? Tyto malé koláčky jsou ideální pro chladné dny, kdy se chcete zachumlat do deky a vychutnat si šálek horkého čaje. Jablečné muffiny se dají připravit na mnoho způsobů. Můžete přidat ořechy, rozinky, brusinky nebo je polít lahodnou citronovou polevou. Ať už zvolíte jakoukoli variantu, jablečné muffiny vám zaručeně zpříjemní podzimní dny.

Snadný recept na jablečné muffiny

Jablečné muffiny jsou skvělou volbou pro rychlou snídani nebo svačinu. Jsou jednoduché na přípravu a vždycky potěší.

Na těsto budete potřebovat: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku rostlinného oleje, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičku mleté skořice a 2 středně velká jablka nakrájená na kostičky.

V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici. V jiné míse prošlehejte vejce s olejem a mlékem. Mokré ingredience vmíchejte do suchých a nakonec přidejte jablka. Těsto rozdělte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut.

Hotové muffiny nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!

Tipy pro dokonalé muffiny

Pro dokonalé muffiny vždy používejte čerstvé suroviny. Dodržujte poměr surovin v receptu a neexperimentujte s jejich množstvím. Těsto nemíchejte příliš dlouho, stačí ho jen lehce spojit. Formu na muffiny vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, aby se muffiny nepřilepily. Pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20-25 minut. Po upečení nechte muffiny vychladnout ve formě. Pro ozvláštnění chuti můžete do těsta přidat kousky čokolády, ořechy nebo ovoce.

Variace jablečných muffinů

Jablečné muffiny jsou skvělým základem pro kreativní pečení. Zkuste do těsta přidat hrst ořechů, rozinek nebo brusinek pro sladší variantu. Pro milovníky čokolády doporučujeme kousky hořké čokolády nebo kakao. V případě, že preferujete svěží chuť, přidejte nastrouhanou citronovou kůru nebo šťávu z pomeranče. Nebojte se experimentovat s kořením - skořice, muškátový oříšek a hřebíček dodají muffinům hřejivou zimní atmosféru.

Podávání a skladování muffinů

Muffiny jsou nejlepší čerstvé, ideálně ještě teplé z trouby. Vychutnejte si je s šálkem kávy nebo čaje. Pokud vám nějaké zbydou, nechte je vychladnout a uložte je do vzduchotěsné nádoby. Takto vám vydrží chutné až 3 dny. Pro delší uchování je můžete zamrazit. Před podáváním je nechte rozmrazit při pokojové teplotě. Muffiny můžete ohřát v mikrovlnné troubě nebo troubě, aby byly opět měkké a nadýchané.

Publikováno: 25. 05. 2024

Kategorie: jídlo a nápoje

Autor: Radovan Křesadlo

Tagy: jablečné muffiny | dezert